image_header1
Εγκαίνια Πολιτιστικού Κέντρου Χόμορης, Αύγουστος 2013

Να γιατί ο Σύλλογος Χομοριτών δεν συμμετέχει στα όργανα της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ναυπακτίας (Ο.ΣΥ.Ν.)

Να γιατί ο Σύλλογος Χομοριτών δεν συμμετέχει στα όργανα της  Ομοσπονδίας Συλλόγων Ναυπακτίας (Ο.ΣΥ.Ν.)

Αγαπητοί φίλοι,

Στις 09 Μαρτίου 2016 πρόκειται να πραγματοποιηθούν οι εκλογικές διαδικασίες για την ανάδειξη των νέων οργάνων της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ναυπακτίας (Ο.ΣΥ.Ν.), μια εκλογοαπολογιστική διαδικασία η οποία ως συνήθως μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα θα έχει τελειώσει, μέσα από μια εσωστρεφή διαδικασία η οποία δεν θα προάγει κανέναν σκοπό, δεν θα θέσει νέους στόχους, δεν θα ακουστούν πολλές απόψεις και δεν θα κατατεθούν νέες εναλλακτικές προτάσεις δράσεων.

Το συμβούλιο της Ομοσπονδίας πρέπει να είναι αποτέλεσμα αξιοκρατικής επιλογής ώστε και οι σύλλογοι με δυναμική και πλούσιο παραγωγικό έργο να έχουν εκπροσώπηση και όχι να εκλέγονται οι κολλητοί και οι αρεστοί και να απαξιώνονται οι υπόλοιποι.

Η ομοσπονδία ιδρύθηκε για να στηρίζει το πολιτιστικό έργο που παράγουν οι σύλλογοι και όχι να το απαξιώνει και να το προσβάλει όπως κάνει τα τελευταία χρόνια με τον Σύλλογό μας, αλλά και με τους περισσότερους συλλόγους της Ναυπακτίας. Η ομοσπονδία οφείλει να παρίσταται, να συνδιοργανώνει και συμμετέχει σε εκδηλώσεις των συλλόγων μελών της.

Τα επιτεύγματα των τελευταίων διοικήσεων της Ο.ΣΥ.Ν., μόνο αρνητικά μπορούν να χαρακτηριστούν. Έκλεισε η εφημερίδα «Η Ναυπακτιακή», όργανο της Ο.ΣΥ.Ν., καταργήθηκαν οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις «Παναυπακτιακά Αντάμωματα» των μελών συλλόγων, ευτελίστηκε η ιστοσελίδα της ομοσπονδίας “nafpaktiaki.gr” και το σημαντικότερο με την παρεΐστικη και όχι αξιοκρατική διοίκησή τους, αποδιοργάνωσαν και απομάκρυναν την πλειοψηφία των μελών συλλόγων από τα όργανα  και τα δρώμενα της Ο.ΣΥ.Ν.

Εδώ και πέντε χρόνια επισημαίνουμε, ότι η Ομοσπονδία οφείλει εκ του καταστατικού της να ενεργεί τα αυτονόητα, να ελέγχει και να ενημερώνει τα μέλη της για τις φορολογικές τους υποχρεώσεις, κάτι που μέχρι σήμερα δεν έχει πράξει, με το θλιβερό αποτέλεσμα όταν οι σύλλογοι καλούνται από τις αρμόδιες υπηρεσίες (εφορία, περιφέρεια) να το πράξουν αυτό εκπρόθεσμα, να πληρώνουν δυσβάσταχτα πρόστιμα για την τακτοποίηση τους.

Το Εποπτικό Συμβούλιο της Ο.ΣΥ.Ν. οφείλει να ελέγξει αν οι Σύλλογοι που θα λάβουν μέρος στην εκλογική διαδικασία είναι φοροτεχνικά εντάξει, αν έχουν προσκομίσει κατάλογο των οικονομικά τακτοποιημένων μελών (μητρώο μελών) από όπου θα απορρέει και η πραγματική τους δύναμη καθώς επίσης και ο αριθμός των εκλογικών αντιπροσώπων που θα λάβουν μέρος στις εκλογικές διαδικασίες, τα δε μπλοκ είσπραξης συνδρομών των Συλλόγων και της Ο.ΣΥ.Ν. θα πρέπει να είναι κατάλληλα θεωρημένα από την αρμόδια Περιφέρεια Αττικής, να τηρούν το ταμείο τους σε τραπεζικό λογαριασμό όψεως και όλες οι δαπάνες τους να καλύπτονται με τιμολόγια παροχής υπηρεσιών.

Επειδή όλα αυτά ή τα περισσότερα από αυτά που αναφέρουμε παραπάνω δεν τηρούνται από τους περισσότερους συλλόγους, αλλά ίσως και από την ίδια την Ομοσπονδία, προτείνουμε να γίνει μία επιτροπή εξυγίανσης της Ομοσπονδίας και να οριστεί μια νέα ημερομηνία (ίσως το δεύτερο εξάμηνο του έτους) για την διεξαγωγή των εκλογών. Επίσης με πρωτοβουλία της επιτροπής, να τηλεφωνηθούν όλοι οι νεοεκλεγμένοι αλλά και παλιοί διατελέσαντες εκπρόσωποι στο διοικητικό συμβούλιο της Ο.ΣΥ.Ν. ο καθένας ατομικά και ξεχωριστά, όπως επίσης και οι πρόεδροι και τα μέλη των Δ.Σ. μελών της ομοσπονδίας. Βασικός στόχος στην επόμενη Γ.Σ. θα είναι να αναπτυχθούν θέσεις, να γίνουν προτάσεις και να παρθούν αποφάσεις για κοινές με τους συλλόγους μας δράσεις. Έτσι μπορεί να το σκεφτούν και να θέσουν υποψηφιότητες και άλλα πρόσωπα, νέα και αξιόλογα τα οποία θα μπορέσουν να βάλουν πλάτη στην πολύ δουλειά στο νέο Δ.Σ.

Τέλος θα πρέπει να γίνει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προβολή της Εκλογοαπολογιστικής Γ. Συνέλευσης μέσα από τις ιστοσελίδες, τα Blogs και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που ασχολούνται με τον τόπο μας.

Σε κάθε περίπτωση όλες οι εκλογικές διαδικασίες θα πρέπει να γίνουν με απόλυτο σεβασμό σε όσα ορίζει ο νόμος και το καταστατικό της Ομοσπονδίας.

Με την επιστολή μας αυτή στόχος μας δεν είναι η ρήξη, αλλά η διόρθωση των κακώς κειμένων της Ομοσπονδίας Ο.ΣΥ.Ν.

Με πατριωτικούς χαιρετισμούς

Μπάμπης Χαντζής