Menu
image_header4
Εγκαίνια Πολιτιστικού Κέντρου Χόμορης, Αύγουστος 2013
Super User

Super User

Website URL:

Σε “Πλατεία Δημάρχου Ανδρέα Σωτηρίου Δρόσου” πρόκειται να ονομαστεί η κεντρική πλατεία του χωριού μας

Με ενέργειες του Δήμου Ναυπακτίας, του προέδρου του χωριού μας Περικλή Ζιαμπάρα και την υποστήριξη του Συλλόγου μας, η κεντρική πλατεία του χωριού μας θα ονομαστεί σε “Πλατεία Δημάρχου Ανδρέα Σωτηρίου. Δρόσου”
Όπως μας ενημέρωσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ναυπακτίας κος Θωμάς Κοτρωνιάς, η διαδικασία είναι σε εξέλιξη, είναι λίγο χρονοβόρα και αναμένετε μέχρι το τέλος Ιουλίου να έχουν τελειώσει όλες οι τυπικές αλλά αναγκαίες διατυπώσεις από όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες.

Είναι μια ιστορική στιγμή για το χωριό μας και αποτελεί χρέος τιμής, ένδειξη βαθύτατου σεβασμού και εκτίμησης για έναν άνθρωπο που μέσα από την κοινωνική του δράση άφησε εποχή στην τοπική αυτοδιοίκηση τόπου μας.
Το όνομα της πλατείας θα θυμίζει και σε μας και στις επόμενες γενιές για τον Κοινοτάρχη – Δήμαρχο Ανδρέα Σωτ. Δρόσο που αν και υπηρέτησε τη Χόμορη και όλη την Ορεινή Ναυπακτία σε χρόνια δύσκολα, κατάφερε μέσα από τις πρωτοβουλίες και το έργο του, να θεωρείται σήμερα ένας από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους της αυτοδιοίκησης αφήνοντας το έργο του ως παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές, οι οποίες σήμερα τον τιμούμε όπως του αξίζει.
Η αγάπη για τον τόπο του, η ανθρωπιά και η ανιδιοτελής προσφορά του, αποτελεί για εμάς στο Διοικητικό Συμβούλιο κινητήριο δύναμη για την υλοποίηση των στόχων μας.

Η τελετή αποκάλυψης της επιγραφής ονοματολογίας της πλατείας (εφ’ όσον βγει έγκαιρα η σχετική απόφαση/έγκριση και συζητηθεί από το Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ναυπακτίας) θα γίνει το Σάββατο 11 Αυγούστου και ώρα 19:00 και αμέσως μετά θα ακολουθήσει η εκδήλωση του Ανταμώματος στο χώρο του Πολιτιστικού μας Κέντρου.
Ευχαριστούμε θερμά τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ναυπακτίας κο Θωμά Κοτρωνιά για την υποστήριξη του αιτήματός μας.

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΧΟΜΟΡΙΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ - «ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΧΟΜΟΡΙΤΩΝ 2018»

Το Σάββατο 11 Αυγούστου 2018 και ώρα 20:30 θα πραγματοποιηθεί το «Αντάμωμα των Απανταχού Χομοριτών 2018», μια παραδοσιακή Χομορίτικη βραδιά με ζωντανή ορχήστρα, με καλό τραγούδι, πολύ χορό και καλό φαγητό και είναι αφιερωμένο στον άνθρωπο που συνέβαλε τα μέγιστα στην ανάπτυξη και την πρόοδο του χωριού μας αλλά και όλης της Ορεινής Ναυπακτίας σε οικονομικό, πολιτιστικό και κοινωνικό επίπεδο, τον αείμνηστο συγχωριανό και δήμαρχο της καρδιάς μας  Ανδρέα  Σωτηρίου Δρόσο. Είναι μια συνδιοργάνωση του Συλλόγου μας και του Δήμου Ναυπακτίας. Η εκδήλωση θα γίνει στο χωριό μας, στον πανέμορφο χώρο του πολιτιστικού μας κέντρου.

Ιδιαίτερη χαρά για εμάς η παρουσία του Ναυπακτιακού Χορευτικού Όμιλου Φίλων Ελληνικής Παράδοσης (ΝΑ.Χ.Ο.Φ.Ε.Π.) ''ΝΑΥΣ'', η σχολή του κου Γιάννη Βαφειάδη, που μας τιμά με την παρουσία της στην κεντρική εκδήλωση του Συλλόγου μας.

Ελπίζουμε ότι όλοι συγχωριανοί και ειδικότερα οι νέοι μας θα αγκαλιάσουν και θα παρευρεθούν στην  εκδήλωση όπως έκαναν και πέρυσι δίνοντας της την ζωντάνια που τόσο πολύ χρειάζεται.  Ας μην ξεχνάμε ότι εμείς οι Χομορίτες και οι φίλοι του χωριού που με την παρουσία μας καθιερώσαμε την γιορτή του ανταμώματος, μόνο εμείς μπορούμε και να την διατηρήσουμε!
Ελάτε όλοι να γλεντήσουμε την ημέρα αυτή, ξεχνώντας τα προβλήματα της καθημερινότητας και αντλώντας στιγμές ξεγνοιασιάς, κεφιού και χορού που τόσο πολύ χρειαζόμαστε!

Απο το Δ.Σ.

Κλείνει η ύλη της εφημερίδας του Συλλόγου μας "Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΧΟΜΟΡΗΣ"

Την Παρασκευή 22 Ιουνίου κλείνει η ύλη της εφημερίδας του Συλλόγου μας "Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΧΟΜΟΡΗΣ".

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους εσάς που με την εμπιστοσύνη σας και την οικονομική συνδρομή σας βοηθάτε να πραγματοποιηθούν οι σκοποί του συλλόγου μας.

Πασχαλινή Απόδραση στη Χόμορη

Το Πάσχα στο χωριό είναι πάντα μοναδικό! Το καταπράσινο τοπίο, οι ήρεμες βόλτες που  αφήνουν για λίγο πίσω τις έγνοιες και υποχρεώσεις, τα τρεχούμενα  πεντακάθαρα νερά σε συνδυασμό με όλο το εορταστικό κλίμα των ημερών είναι που το κάνουν τόσο ιδιαίτερο και μαγικό! Σε τίποτα δε συγκρίνεται με το Πάσχα στις μεγάλες πόλεις!

Φέτος ξεκινήσαμε με ανοιξιάτικη διάθεση καθώς ο καιρός ήταν αρκετά καλός όλες τις ημέρες παραμονής στο χωριό, από την Μεγάλη Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα!

Subscribe to this RSS feed

Ακολουθήστε μας