Menu

Με επιτυχία η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση Συλλόγου μας

Με επιτυχία η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση Συλλόγου μας Με επιτυχία η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση Συλλόγου μας

Την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020  ο Πολιτιστικός Σύλλογος Απανταχού Χομοριτών στην αίθουσα του CRYSTAL CITY ΗΟΤΕL στην Αθήνα πραγματοποίησε την ετήσια τακτική του Γενική Συνέλευση σύμφωνα με τις διατάξεις του καταστατικού του Συλλόγου.

Στο ξεκίνημα της συνάντησης έγινε η κοπή της Πίτας, το φλουρί έτυχε η συγχωριανή μας Λαμπρινή  Γρ. Ζιαμπάρα, να είναι καλότυχη και ευτυχισμένη. 

Η φετινή προσέλευση ήταν μεγαλύτερη από κάθε άλλη χρονιά, κάτι που μας δίνει θάρρος και εντολή για περισσότερη δράση.  Ευχαριστούμε όλα τα μέλη που είναι πάντα κοντά στο Διοικητικό Συμβούλιο και το στηρίζουν σε κάθε του προσπάθεια. Τους ευχαριστούμε γιατί σέβονται την προσπάθεια που γίνεται από τον Σύλλογό μας για ποιοτική πολιτιστική προσφορά στο χωριό και γενικότερα στον τόπο μας.

Στη θέση του προέδρου της Γενικής Συνέλευσης με ομόφωνη απόφαση ο Βαγγέλης Ζούμπας και στην θέση της Γραμματέας η Ξένια Χαντζή. Πρώτος έλαβε τον λόγο ο πρόεδρος του Δ.Σ. Μπάμπης Χαντζής  και αφού ευχαρίστησε όλους για την μεγάλη προσέλευσή τους, έκανε εκτενή αναφορά στα πεπραγμένα του Συλλόγου. Μια χρονιά γεμάτη  προσφορά στην παράδοση και τον πολιτισμό του χωριού μας. Όπως ανέφερε, o Σύλλογός μας αθόρυβα και δημιουργικά, με όραμα, πρόγραμμα και με σεβασμό στην ιστορία και τις πολιτιστικές παρακαταθήκες του τόπου μας, απόμακρα από ανούσιες μικροσυντεχνιακές κινήσεις και οικονομικές αλχημείες, προσέφερε και την χρονιά που μας πέρασε τα μέγιστα στην κοινωνία και τον πολιτισμό του τόπου μας.

Ακολούθησε η εκτενής οικονομική ενημέρωση της συνέλευσης από την ταμία Κατερίνα Μαραγκουδάκη – Εγγλέζου και τον Γ. Γραμματέα Κώστα Ηλ. Εγγλέζου.  Στη συνέχεια έγινε ανάγνωση της έκθεσης της εξελεγκτικής επιτροπής, ακολούθησαν ερωτήσεις, τοποθετήσεις και εποικοδομητικός διάλογος από τους παριστάμενους συγχωριανούς και αμέσως μετά στην ψηφοφορία που ακολούθησε η Γ.Σ. ομόφωνα  υπερψήφισε και έκανε αποδεκτά  τα πεπραγμένα του Διοικητικού Συμβουλίου και απήλλαξε το Διοικητικό Συμβούλιο και τη Ε.Ε. από κάθε ευθύνη. Επίσης ομόφωνα η Γ.Σ. υπερψήφισε και έκανε αποδεκτές τις προτάσεις για την τροποποίηση άρθρων του καταστατικού καθώς επίσης και όλες τις δωρεές και χορηγίες μελών και φίλων του Συλλόγου και του χωριού.

Στην συνέχεια ο πρόεδρος του συλλόγου αναφέρθηκε σε διάφορα θέματα που απασχολούν αυτήν την περίοδο το χωριό μας. Ένα από τα βασικά θέματα είναι ο προγραμματισμός  και πραγματοποίηση των καλοκαιρινών εκδηλώσεων στο χωριό μας. Κοινή πεποίθηση των χορηγών/δωρητών και συχωριανών είναι ότι οι εκδηλώσεις στο χωριό μας θα πρέπει να γίνονται σε αρμονική συνεργασία του Τοπικού προέδρου, ως εκπροσώπου της τοπικής αυτοδιοίκησης και του τοπικού πολιτιστικού φορέα του Συλλόγου Απανταχού Χομοριτών. Αυτό εξάλλου υπερψηφίστηκε ομόφωνα και σε προηγούμενη Γενική Συνέλευση. 

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Μπάμπης Χαντζής πρότεινε στον τοπικό πρόεδρο του χωριού μας Περικλή Ζιαμπάρα, σε περίπτωση που πρόκειται να πραγματοποιηθούν δύο εκδηλώσεις τον μήνα Αύγουστο στο χωριό μας,  να γίνονται εναλλάξ κάθε χρόνο,  η μία στον χώρο του πολιτιστικού Κέντρου και η άλλη στον χώρο της κεντρικής πλατείας. Και οι δύο χώροι είναι πανέμορφοι και σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούμε εμείς στον σύλλογο να τις «αδικήσουμε».

Επίσης όλος ο προγραμματισμός και οι αποφάσεις σχετικά με τον χρόνο, τον τρόπο  και άλλα θέματα όπως η μουσική, το σερβίρισμα και λοιπά θα συν αποφασίζονται και θα λαμβάνονται από τον εκάστοτε τοπικό πρόεδρο και τον εκάστοτε πρόεδρο του πολιτιστικού Συλλόγου Απανταχού Χομοριτών. Όλα θα γίνονται αμερόληπτα, αντικειμενικά, αναλογικά, με  διαφάνεια και το σπουδαιότερο  χωρίς λανθασμένες εντυπώσεις και προ τετελεσμένα γεγονότα.

Οι χορηγοί/δωρητές φυσικά και θα έχουν την δυνατότητα να προτείνουν επιμέρους θέματα, όμως σε καμία περίπτωση δεν θα επεμβαίνουν στον προγραμματισμό και τα λειτουργικά αυτών των εκδηλώσεων. 

Τον πρώτο λόγο για το σερβίρισμα σε όλες τις εκδηλώσεις του χωριού μας θα τον έχει η τοπική ταβέρνα. Θα συζητήσουμε από κοινού τον τιμοκατάλογο και ότι άλλο χρειάζεται. Θέλουμε να τη στηρίξουμε, όμως πάντα σε όφελος του Συλλόγου και του χωριού. Η ταβέρνα δεν θα έχει σε καμία περίπτωση την ευχέρεια της διαλογής των εκδηλώσεών μας. Σε περίπτωση που δεν θέλει να εξυπηρετήσει κάποια εκδήλωση, εκτός ανωτέρας βίας, τότε αυτόματα θα αποκλείεται και από όλες τις άλλες εκδηλώσεις που θα γίνονται στο χωριό με ευθύνη του Τοπικού προέδρου και του Συλλόγου. Επιθυμούμε η συνεργασία μας να είναι διαφανής, ειλικρινής και καλοπροαίρετη για το καλό του χωριού μας.

Ο Σύλλογός μας ήδη προετοιμάζεται για το πολιτιστικό Αντάμωμα που θα γίνει στις 14/15 Αυγούστου στον χώρο του πολιτιστικού μας Κέντρου και αναμένουμε τη αποδοχή της πρότασής μας από τον τοπικό πρόεδρο για να ξεκινήσει και ο προγραμματισμός και η προετοιμασία του Χομορίτικου Πανηγυριού που για φέτος προβλέπεται να γίνει στην Κεντρική πλατεία.

Το διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου ευχαριστεί όλους όσους ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του και παρέστησαν εποικοδομητικά με θέσεις και επισημάνσεις στην ετήσια τακτική του γενική συνέλευση της 19ης Ιανουαρίου 2020. Εμείς στο Δ.Σ. υποσχόμαστε σε όλους αυτούς και όλους όσους δεν προσήλθαν, ότι όλοι μαζί θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μας   να κρατήσουμε ζωντανό το πανέμορφο χωριό μας  και γενικότερα την παράδοση και τον πολιτισμό του τόπου μας.

Ευχόμαστε να έχουμε όλοι μας μια «καλή χρονιά με υγεία, χαρά και δημιουργία».

 Από το Δ.Σ.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top

Ακολουθήστε μας