Menu

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΟΥ, ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΚΑΙ ΟΜΟΡΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΟΡΕΙΝΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΟΥ, ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΚΑΙ ΟΜΟΡΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΟΡΕΙΝΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΟΥ, ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΚΑΙ ΟΜΟΡΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΟΡΕΙΝΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ

 Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΟΥ, ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΚΑΙ ΟΜΟΡΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΟΡΕΙΝΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018 στην Ταβέρνα “Ανεμοδαρμένο Διάσελο”, σε κλίμα ιδιαίτερα θετικό, η διαδημοτική συνάντηση των Συλλόγων Σύλλογος Αγίου Δημητρίου Ναυπακτίας, Σύλλογος Γυναικών Αγίου Δημητρίου Ναυπακτίας «Καλλιγένεια», Σύλλογος Καστανιωτών Ναυπακτίας και Σύλλογος Απανταχού Χομοριτών Ναυπακτίας.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι τοπικοί πρόεδροι Πλατάνου Ναυπακτίας, Καστανιάς Ναυπακτίας, Αγίου Δημητρίου Ναυπακτίας και Χόμορης Ναυπακτίας.

Το παρών έδωσαν επίσης ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ναυπακτίας κος Θωμάς Κοτρωνιάς, ο κος Αθανάσιος Κούκουνας - Εντεταλμένος Σύμβουλος Τ.Δ. Πλατάνου, ο κος Γιάννης Ράπτης, πρώην Αντιδήμαρχος και νυν πρόεδρος Ερυθρού Σταυρού (περιφερειακό τμήμα Ναυπάκτου) και ο κος Γιάννης Νταουσάνης - πρώην δήμαρχος Ναυπακτίας.

Τα μέλη των Δ.Σ. των Συλλόγων γνωρίστηκαν μεταξύ τους, αντάλλαξαν ιδέες, απόψεις και προτάσεις για θέματα που απασχολούν τους συλλόγους και τις τοπικές κοινωνίες. Μέσα από διαδικασίες αλληλεπίδρασης, έθεσαν άξονες συνεργασίας για κοινές δράσεις.

Οι πολιτιστικοί σύλλογοι και οι τοπικοί πρόεδροι συστήθηκαν στους υπόλοιπους και παρουσίασαν τα έργα και τις εκδηλώσεις που έγιναν και θα γίνουν στο φετινό καλοκαίρι.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ναυπακτίας κος Θωμάς Κοτρωνιάς αναφέρθηκε εν συντομία στις ανάγκες του ορεινού οδικού επαρχιακού δικτύου του Δήμου και στο θέμα της ύδρευσης. Επίσης ενημέρωσε αναλυτικά για το θέμα του FreeWiFi στην περιοχή μας.

Ο κος Θανάσης Κούκουνας αναφέρθηκε:

 1. Στην άριστη σχέση που θα πρέπει να υπάρχει (και υπάρχει) μεταξύ του Δήμου και των τοπικών εκπροσώπων για να μπορεί να λειτουργεί το σύστημα.
 2. Να ιεραρχούνται και να υπάρχει προτεραιότητα στα θέματα και τα προβλήματα που υπάρχουν σε κάθε κοινότητα.
 3. Στην μεγάλη δυσκολία που αντιμετωπίζουν στην καθαριότητα του επαρχιακού οδικού δικτύου.
 4. Ενημέρωσε για την αγορά μηχανήματος, αλατιέρας και την μελλοντική αγορά φορτηγού.

O κος Γιάννης Ράπτης τόνισε την ανάγκη ότι οι σύλλογοι θα πρέπει να αναδεικνύουν τα έθιμα, την παράδοση, την ιστορία και να προωθούν τον πολιτισμό ένα βήμα παραπέρα. Αυτό θα αγκαλιαστεί και θα υποστηριχτεί από κάθε δημοτική αρχή.

Ζητήσαμε από τον Δήμο να αναβαθμίσει το μητρώο μελών των πολιτιστικών σωματείων της Ναυπακτίας, πάντα σύμφωνα με τις απαιτήσεις της περιφέρειας. Έτσι θα ωφεληθούμε κι εμείς οι σύλλογοι γιατί θα γνωρίζουμε ποιοι είναι ενεργοί και νόμιμοι ώστε να μπορούμε να συνεργαζόμαστε.

Ο κος Γιάννης Νταουσάνης έκανε μια γενική τοποθέτηση στο πως θα έπρεπε να λειτουργεί ένας δήμος και ότι χρειάζεται αλλαγή πλεύσης. Αναφέρθηκε επιγραμματικά στην προτεραιότητα που πρέπει να δοθεί στο οδικό δίκτυο και ότι η πρόσβαση στο χωριό είναι αυτή την στιγμή το σημαντικότερο. Επίσης επισήμανε ότι ένας καλός σύλλογος ισούται με έναν καλό συνεργάτη ενός δήμου. Χρειάζεται πολιτική βούληση από μέρους του δήμου για την εξυγίανση των συλλόγων.

Σκοπός της συνάντησης:

 1. Η δημιουργία μια επιτροπής (που θα συμμετέχουν όμορα και κοντινά χωριά) και η οποία θα έχει ως σκοπό την διεκδίκηση από τον Δήμο Ναυπακτίας όχι μόνο χρηματοδότησης προς τους νόμιμους συλλόγους αλλά και την διεκδίκηση της καλυτέρευσης της καθημερινότητας με έργα, αγαθά και παροχές που δικαιούνται όλοι οι πολίτες. Νερό, πρόσβαση, ρεύμα, επικοινωνία, εκδηλώσεις, υγεία και ότι άλλο.
 2. Σύσφιξη σχέσεων μεταξύ των συλλόγων και συχνές συναντήσεις ώστε να ανταλλάσουμε απόψεις, ιδέες και να βρίσκουμε λύσεις όχι μόνο για το κάθε χωριό χωριστά αλλά όλοι μαζί και για το διπλανό χωριό μας αφού τα προβλήματά μας είναι λίγο πολύ κοινά.
 3. Κοινές εκδηλώσεις.

Έχουμε την σύμφωνη γνώμη του Συλλόγου Βονόρτας, του Συλλόγου Σύμης, του Συλλόγου Ελευθέριανης και του Συλλόγου Αμπελακιώτισσας.

Σήμερα έγινε η πρόταση να δημιουργηθεί ο πρώτος πυρήνας στον οποίο θα συμμετέχουν:

 • Ο Σύλλογος Απανταχού Χομοριτών,

 • Ο Σύλλογος απανταχού Καστανιωτών,

 • Ο Σύλλογος Γυναικών Αγίου Δημητρίου "Καλλιγένεια" και

 • Ο Σύλλογος Αγίου Δημητρίου Ναυπακτίας (με έδρα την Αθήνα).

Με την ρητή υποχρέωση να είναι εγγεγραμμένοι στην περιφέρεια που ανήκουν και να είναι φοροτεχνικά εντάξει.

Ακολουθούν οι υπογραφές όλων των παρόντων.

Για την ομάδα πρωτοβουλίας

Βασιλική Αδραχτά

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top

Ακολουθήστε μας